Barn & familj

Änglahyss

Julmusikalen Änglahyss skrevs 2013 av fem personer i Pingstförsamlingen i Motala. Sedan dess har vi spelat upp den runt andra advent varje år. Änglahyss engagerar hela församlingen i allt från scenbygge och servering till skådespel och sånginsatser.

Vi bjuder in grundskolorna i kommunen att komma och titta och varje år har 750 elever och lärare fått se Änglahyss. Intresset har varit enormt!

Änglahyss handlar om änglarna Stella och Angelica som får vara delta i hela julberättelsen. De ser när ängeln Gabriel pratar med Maria, de tänder stjärnan för de vise männen från Österlandet (tyvärr hamnar stjärnan lite fel, men det fixar Stella), de får rappa för herdarna och naturligtvis även se Jesus till slut. Hela julens budskap ur änglarnas perspektiv alltså, allt till medryckande egenskriven musik till fullt komp med blås.

Läs gärna mer på www.änglahyss.se.

Babysång

Vi sjunger och har en mysig stund tillsammans med de allra yngsta, 0-2 år. Naturligtvis blir det gott fika också.

Tisdagar kl 10-12

Du är varmt välkommen med!

Om du har några frågor får du gärna ringa
Madde Boberg 070-813 02 39

Söndagsskolan

Söndagsskolan är en höjdpunkt i veckan för dig som är 3-12 år. Parallellt med den vanliga gudstjänsten får du en möjlighet att på ett lekfullt sätt upptäcka livet med Jesus. Tiden är alltså söndagar kl.10:30- ca 12:00.

Du hälsas välkommen uppe i Pingskyrkans foajé och får en klisterlapp med ditt namn att sätta på tröjan. Därefter är du med på gudstjänsten en liten stund. Efter ett gudstjänstinslag av någon av söndagsskolledarna så går du med de andra barnen och söndagsskolledarna ner till församlingsvåningen.

Först har vi en storsamling för alla barn. Vi hälsar alla välkomna, sjunger, firar födelsedagar, ber tillsammans och om du vill får du ge en slant till ett barnhem i Thailand. Sedan delar vi grupper då du får lära känna barn i din egen ålder.

3-4-åringar: Inne i Skattkammaren. 

5-åringar, förskoleklass och åk 1: Vid ett runt bord i församlingsvåningen.

Åk 2-6: I vita rummet.

I grupperna berättar vi en bibelberättelse. Vi har samtal, lekar och pyssel som passar för din ålder, allt med Jesus i fokus. Avslutningsvis ber vi tillsammans.

Välkommen med du också!