Språkcafé

Språkcafé

På onsdagar mellan kl.17.00 - 18.30 är det Språkcafé i Pingstkyrkan. Vissa onsdagar är det även uttalsträning efteråt mellan kl. 18.30 - 19.30.

På Språkcaféet kan du träna på att prata svenska och lära känna nya människor från olika länder och kulturer. Vi umgås och har trevligt tillsammans, och vi vill bidra till att nya Motalabor får hjälp och stöd med att lära känna det svenska samhället och snabbare lära sig tala svenska. Vi serverar gratis fika varje gång och inför jul och påsk har deltagarna tillsammans anordnat ”knytkalas” med typisk jul- och påskmat från sina hemländer.

Under vårterminen har mellan 40-50 personer i blandade åldrar samlats varje vecka. Barnen som kommer, hittar snart något roligt att leka med i den del av kyrkan som kallas ”Skattkammaren”.

Alla är välkomna och alla behövs!

Du, som har ett annat modersmål än svenska och vill bli bättre på att tala svenska. Du som kan tala svenska och vill umgås och lära känna nya Motalabor från en annan kultur.

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti är det uppehåll för språkcaféet, då arrangeras grillkvällar istället. Information om grillkvällarna och löpande information för språkcaféet finns på Facebook, Språkcafé Pingstkyrkan, Motala.

Språkcafé åkte Vättern runt

Lördagen den 13 maj anordnade Språkcafét en bussresa runt Vättern. Det var ett stort intresse att åka med på resan så bussen på 53 personer fylldes direkt och tyvärr kunde inte alla som ville erbjudas plats. Vi körde söderut och följde Vätternrundans sträckning. I bussen fick vi höra om hur det kan vara att cykla rundan, delta i en frågetävling, njuta av den vackra naturen och lyssna till historia kring bygden som passerades.

Gränna blev första stoppet med förmiddagsfika i hamnen och därefter besök på Franssons polkagristillverkning och butik. Sedan gick färden vidare till Stadsparken i Jönköping, där vi njöt av utsikten över Jönköping och den fina parken. När vi kom till Hjo serverades en medhavd lunchbuffé i Pingstkyrkan och därefter blev den en promenad i hamnen och lite lek för barnen i lekparken. Vi körde vidare norrut genom Karlsborg, Karlsborgs fästning. I Boviken, som är en av Vätternrundadepåerna, gjorde vi vårt sista stopp för eftermiddagsfika, innan vi var tillbaka glada och nöjda efter en fantastiskt trevlig dag tillsammans.

Motala kommun bidrog till finansieringen av resan vilket vi är mycket tacksamma för.