Jesus Kristus gör upp med synden

Jesus Kristus gör upp med synden

Vad är synd?

Man kan förklara synd på olika sätt, men grundläggande är synd den inneboende förmågan hos varje människa att göra det som är ondskefullt. Synd betyder även att man missar målet – där målet är att leva i gemenskap med Gud

Varför Jesus?

Vi tror att det finns ett syfte med ditt liv, att du är viktig och att Gud älskar dig. Oavsett vilken bakgrund du har vill vi ge dig möjligheten att upptäcka ett liv tillsammans med Gud.
I bibelns första kapitel kan vi läsa om hur Gud skapade universum och de första människorna. Till en början levde de i en kärleksfull och äkta gemenskap med varandra. Men snart gick allt fel och relationen bröts. Människan föll i synd och ondskan bredde ut sig. Jesus, Guds son, är den som har gjort det möjligt för oss att få förlåtelse för våra synder och återupprätta den brustna gemenskapen med Gud.
Bibeln säger: ”Ty så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha ett evigt liv. Inte sände Gud sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom (Johannes evangelium 3:16-17).”