Hitta till Pingstkyrkan

Hitta till Pingstkyrkan

 

Första besöket i Pingstkyrkan?

Det kan kännas ovant att besöka ett nytt ställe för första gången, så vi försöker här förklara lite av vad du kan förvänta dig när du besöker en gudstjänst i Pingstkyrkan.

När du kommer in i kyrkan kommer någon att hälsa dig välkommen. Om du vill kan du tala om att du inte besökt oss tidigare, så får du all den hjälp du vill och behöver!

Vill du hänga av dig ytterkläderna, så finns hängare för detta foajén till vänster. Där finns också toaletter och skötrum.

De flesta gudstjänster varar ungefär 1,5 timme, ibland något längre, ibland kortare. Om du skulle behöva gå innan gudstjänsten är slut, så är det inga problem. Du kommer och går när du själv vill!

Det finns inga givna platser i Pingstkyrkan. Du sitter där du vill!
 Har du med sig spädbarn och behöver gå undan en stund för att amma eller sköta om ditt barn, så går det bra på bottenvåningen. Fråga gärna en mötesvärd, så hjälper de dig tillrätta.

En gudstjänst består för det mesta av sång och musik, bibelläsning, bön och predikan. De gemensamma sångerna projiceras på skärmen bakom estraden, så det är lätt att följa med i texten och sjunga med om man vill.

Det tas i de flesta fall upp en kollekt under gudstjänsten, det vill säga en insamling för församlingens verksamhet och ibland till våra olika missionsprojekt. Insamlingen är helt frivillig och du behöver inte alls känna dig obekväm om du inte ger något. Låt bara insamlingsboxen passera dig i så fall. Många av församlingens medlemmar ger sina gåvor till församlingen via banköverföring eller giro, så du kommer inte vara den enda som låter insamlingsboxen gå förbi.

Om du skulle vilja ge en gåva till församlingen men inte har kontanter med dig, så går det bra med Swish eller via kortterminalen utanför dörren till kyrksalen. Där kan du sätta in ditt kort och välja det belopp du önskar ge. Alla sådana transaktioner sker säkert och är helt anonyma.

Efter gudstjänsten serveras alltid fika i församlingsvåningen en trappa ner från foajén. Ta gärna tillfället att hälsa på några av de andra besökarna eller växla ett par ord med pastorn eller någon annan.

Har du ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta våra pastorer.